середу, 15 березня 2023 р.

Ми з УКРАЇНИ

 

Події, що відбуваються останнім часом у нашій країні, віддзеркалюються не лише на долі держави, а й долі кожної людини. Вразливою категорією населення є діти дошкільного та молодшого шкільного віку, які мають ще недостатньо сформовані психічні процеси.  Як взагалі можуть позначитися на дитячій психіці війна, життя у сховищі, переїзди, вихід із зони комфорту?  Що робити батькам, щоб пом'якшити цей вплив? Як відволікти дитину? Поки ми сумуємо за загубленим минулим та незрозумілим майбутнім, наші діти живуть у теперішньому. Вони тут і зараз, поряд із нами. Дитині хочеться бігати, кричати, грати, плакати, злитися, нудьгувати, потім радіти, відчувати ейфорію, а потім знову сумувати. Життя без позитивних емоцій часто веде до стресів. І вона шукає поряд того, хто розділить із нею ці почуття, проведе з нею час. Тому що вона живе зараз. В теперішньому часі.

З метою підтримки дітей у складний час бібліотекарем філії «Федіївської сільської бібліотеки» для жителів громади проведено кольорову вечірка «Ми з України», що спрямована на національно патріотичне виховання. Девіз заходу: «Ми всі – одна сім'я, єдина ми родина. Мільйони різних «я», а разом – Україна». Діти за допомогою веселих ігор, танців пробуджували кольори веселки. Виконували руханку «Олівці – малювці», грали в музичну гру «Світлофор» та змагалися в спритності. Дорослі ж заплели для нашої неньки України віночок українських кольорових пісень «Два кольори», « «Зеленеє жито, зелене»,  « А сорочка мамина біла, біла…» та інші. Разом з дітьми виконали пісню, яка об’єднала сьогодні всю Україну «Ой у лузі червона калина..»


На завершення заходу всі учасники пригостилися  «КОЛЬОРОВОЮ СМАКОТОЮ».

Засідання проведено у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).




КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...