середу, 17 квітня 2019 р.

Село на височині - Павлогірківка


Сьогодні, 17 квітня 2019 року, в Бобринецькій районній дитячій бібліотеці, в рамках проекту “Мандруємо земним раєм, степовим Бобринецьким краєм!”, відбулася чергова презентація культурно-туристичного буклету «Село на височині – Павлогірківка», яка містить у собі відповідні інформації про культурні та природні особливості Павлогірківської сільської ради.
Відвідали тематичний краєзнавчий захід працівники сфери культури, жителі Павлогірківської громади, представники від органів влади та місцевого самоврядування району: голова районної державної адміністрації Тертичний Олег Васильович, начальник відділу культури та туризму РДА Гребень Лариса Олександрівна, голова Павлогірківської сільської ради  Мазенко Віра Василівна.
Вітаючи присутніх з презентацією буклету запрошені на захід гості відзначили значущість проекту “Мандруємо земним раєм, степовим Бобринецьким краєм!” для туристичної популяризації та інвестиційної привабливості нашого району. Організатори звернули уваги присутніх на історичні корені перших поселенців території, які займалися землеробством, скотарством і були надзвичайно хоробрими та вправними воїнами.

Окремо наголосив на специфіці Павлогірківської громади, її місця в історії та сучасній ролі у житті району краєзнавець Лашкул Георгій Олексійович.
У ході презентації перед присутніми з тематичними номерами виступив жіночий фольклорний колектив “Павлогірківські дівчата” Павлогірківського СБК. Після ж завершення заходу всі задіяні в ньому учасники отримали відповідні примірники буклетів для популяризації в сільських громадах району.
Нагадаємо, що це вже шоста презентація культурно-туристичних буклетів в рамках проекту “Мандруємо земним раєм, степовим Бобринецьким краєм!”. До цього подібні буклети представляли Мар’янівська, Златопільська, Веселівська, Бобринківська та Миколо-Бабанська громади. Реалізацією краєзнавчого проекту в цілому ж займаються відділ культури та туризму райдержадміністрації й районна громадська організація “Мистецька Бобринеччина”.

Продовжується тиждень поезії. Запрошуємо усіх поціновувачів поетичного слова!

  Бібліотеки Кетрисанівської громади продовжують активно долучатися до Національного тижня читання поезії низкою тематичних заходів. Так, у...