неділю, 23 квітня 2023 р.

Подолання залежності дитини від гаджетів


Сьогодні досить часто батьки спостерігають, як діти прийшовши зі школи, швидко перекусивши сідають  за телефон. Ні домашнього спілкування, ні гуртків, єдине, що цікавить – це смартфон. Батьки часто безсилі перед такою поведінкою школяра. Як розпізнати ознаки залежності, правильно реагувати на нерозлучність із гаджетом та коли варто бити на сполох, розповіла під час чергового засідання батьківського клубу бібліотекар філії «Федіївської сільської бібліотеки» Колодєєва Р.А. Батьки отримали інформацію про психологічні та фізичні симптоми Інтернет - залежності, корисні посилання щоб уникнути ризиків впливу онлайн - простору на свідомість дитини. На  виявлення Інтернет - залежності у їхньої дитини, батьки скористались анкетою. 

Обговорюючи позитивний та негативний вплив гаджетів на здоров’я та розвиток дітей, разом дійшли висновку: потрібно навчати дітей правильно користуватися комп’ютером, вміло розподіляти свій час, знати про небезпеку і притримуватися порад.

Пам’ятайте: (наголосила бібліотекар) підступність віртуальної реальності у тому, що вона може замінити реальний світ у несприятливу для користувача ситуацію. Більше часу приділяйте «справжнім» розвагам це допоможе зберегти довірливі відносини із дитиною. 

 Спілкування в реальному часі набагато корисніше, ніж у віртуальному. В цьому батьки переконалися, спостерігаючи за веселими іграми дітей під час зустрічі.


Засідання відбулося у межах проєкту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні", що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом "Безпечне майбутнє".

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...