пʼятницю, 20 жовтня 2017 р.

Історичні арабески краєзнавця Георгія Лашкула


20 жовтня 2017 року в районній дитячій бібліотеці відбулася презентація книги історика та краєзнавця Г.О.Лашкула «Ювілейні історичні арабески краєзнавця Георгія Лашкула». На заході були присутні заступник голови районної державної адміністрації Л.О. Сопільняк, начальник відділу культури та туризму районної державної адміністрації Л.О.Гребень, бібліотекарі району, гості. Георгій Олексійович розкрив історію малої батьківщини в усій її оригінальності й неповторності, познайомив присутніх з головними версіями заснування та походження легендарної степової Орати-Бобринця, топонімічним словником міста, розгаданими таємницями Бобринця. Автор наголосив на необхідності передачі досвіду попередніх поколінь нащадкам та спираючись на ці знання  підтримувати в сучасному суспільстві високі гуманістично-духовні ідеали й загальнолюдські цінності, впливати на формування у молодого покоління самостійного й свідомого вибору власної перспективи. Видання стало вагомим внеском до вивчення рідного краю та поповнило фонди краєзнавчої літератури бібліотек району.


На завершення зустрічі запрошені побажали автору , щоб на його творчому полі завжди колосилось жито, як символ життя віддзвонювала багатством зрілих плодів щедра золота осінь.

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...