вівторок, 30 серпня 2022 р.

Мені буде приємно знати, що моя справа допоможе здолати ворога!

Майстер-клас з гончарства – це кращий спосіб відволікти дітей від жахливих подій сьогодення, війни. Гончарство – це спосіб познайомитись з традиційним ремеслом своїх предків, поринути в романтичну пригоду та створити щось дійсно цінне власними руками. Гончарство – це одне з найдавніших ремесл в світі, саме з глиною пов’язані перші вірування людей про їх походження, найстаріша міфологія. Гончарство – це виготовлення керамічних тарілок, кухлів, мисок, глечиків, сервізів, прикрас та іграшок з допомогою гончарного круга або без нього.
Сьогодні в філії «Благодатненська сільська бібліотека», за ініціативи бібліотекаря Козак Антоніни Володимирівни, панувала щира творча атмосфера. Професійний гончар, майстер гончарної справи Гавриленко Олександр Вікторович ділився секретами своєї справи з дітьми та підлітками, зокрема тимчасово проживаючими  на території громади, навчав їх користуватися спеціальним інструментом – гончарним кругом. За допомогою Олександра Вікторовича учасники майстер-класу власноруч перетворювали звичайний шматок глини в живе творіння. Діти ознайомилися з властивостями глини та основами гончарної майстерності, опанували техніку розпису та декорування глиняних виробів. 


Олександр Вікторович навчався в Благодатненській ЗШ, закінчив Кіровоградський педагогічний університет ім..В.Винниченка за спеціальністю «Мистецький факультет», викладав «Гончарну справу» в Кропивницькій школі №35. Сьогодні він проживає в рідному Благодатному та своїми знаннями, вмінням, працею допомагає подолати труднощі сьогодення. Свої вироби Олександр Вікторович передав в філію «Дитячу бібліотеку» Кетрисанівської сільської ради для виставки-ярмарку на потреби Збройних сил України. Запрошуємо відвідати бібліотеку! Разом до Перемоги!




КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...