середу, 22 червня 2022 р.

Бібліотеки з ароматом жасмину!

 

Філія "Червонопільська сільська бібліотека"
Війна об’єднала всіх українців. Поки наші захисники боронять Україну на полі бою, в тилу кожен робить усе можливе, аби перемога настала якомога швидше. Не залишилися осторонь активної волонтерської діяльності і бібліотекарі КЗ «Публічної бібліотеки» Кетрисанівської сільської ради, які започаткували благодійну акцію «БІБЛІО - сушка». Мета акції – збереження здоров'я українців, забезпечення ЗСУ якісними натуральними травами для заварювання фіто-чаю. Цілющі властивості рослин людству відомі з давніх давен, що підтверджується висновками етнографії та археології. Перші письмові свідчення про застосування рослин належать шумерам, які жили за 6 тис. років до н. е. У слов'янських народів століттями складалися традиції заготівлі та сушіння лікарської сировини, приготування з них ліків. Спочатку бібліотекарі займалися вивченням методики збирання та сушіння  натуральної сировини рослинного походження, а вже під час заготівлі  враховували біологічні особливості рослин, календарні періоди збору та загальні правила сушіння, що вимагають особливої уваги та відповідальності. Зібрана сировина проходить процес сортування, очищення  від непотрібних, помилково зібраних частин продуктивної рослини,  видалення дефектних та таких, що втратили природне забарвлення, частин рослин.


Пакування забезпечує збереження якості і кількості сировини в процесі зберігання і під час транспортування. Для кожного виду сировини є відповідна упаковка, вкладений пакувальний лист із зазначенням: Кіровоградської обласної акції «Літо – 2022: разом до Перемоги»,  найменування сировини та місця збору трав. Вже заготовлено трав’яні збори: м’яти, меліси, звіробою, ромашки, чебрецю, липи.
Філія "Благодатненська сільська бібліотека"

До акції запрошуються усі користувачі сільських бібліотек-філій, що сприяє об'єднанню реальною  справою, відкриває новий  потенціал, як для читачів, так і для бібліотекарів.

Наближаємо нашу перемогу разом!

Філія "Береславська сільська бібліотека"

Філія "Новоградівська сільська бібліотека"

 

Філія "Павлогірківська сільська бібліотека"


Філія "Федіївська сільська бібліотека"

Філія "Кетрисанівська сільська бібліотека"

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...