середу, 4 січня 2023 р.

Як допомогти дитині, яка перебуває в стресі

 #UNICEF #Батьківський_клуб  #Благодійний_фонд_Безпечне_майбутнє

Сьогодні стрес став проблемою нашого суспільства. Величезне емоційне напруження випало не лише на  членів тимчасово переміщених  родин а й  місцевих жителів. Саме тому в філії «Дитяча бібліотека» КЗ «Публічної бібліотеки» відбулося п’яте засідання нашого  Батьківського клубу на тему «Як справлятися зі стресом дітей». Батьки отримали інформацію щодо того, що таке стрес, як реагує дитина, яка знаходиться у стані стресу, та як допомогти дитині впоратися та подолати стрес. Профільні фахівці ІРЦ Кетрисанівської сільської ради,  практичний психолог Світлана Ленченко та вчитель дефектолог Олена Смутко надали практичні консультації, які дозволять допомогти  впоратися з подібними проблемами. Діти мали можливість розповісти про свої переживання, поділитися спогадами, помріяти про майбутнє. Учасники засідання разом виконували практичні вправи з подолання стресу.

Батьки ж, дійшли висновку - потрібно формувати у собі стресостійкість, що допоможе подолати негативні наслідки стресових ситуацій, зберегти своє фізичне, психічне й емоційне здоров’я, створити основу для внутрішньої гармонії.

Наступне засідання відбудеться 11 січня 2023 року на тему «Що приховується за складною поведінкою дитини». Початок о 10.00 ранку. Запрошуємо всіх бажаючих батьків та дітей!

Захід відбувся в рамках проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх сімей, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні».



КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...