четвер, 30 квітня 2020 р.

Читацький он-лайн марафон «Читаємо з нами»

Олег Чаклун (4 березня 1978) — сучасний український дитячий письменник, директор видавництва «Фонтану казок», класик української літератури. Його книжки вподобали вже досить багато дітей, бо вони добрі, пізнавальні, сучасні та звернені в майбутнє. Мікробот, роботи Веселки, принцеса Синтія – герої, пригодами яких зачитуються, і не лише діти, а й дорослі!
Науково-фантастична повість Олега Чаклуна «Піраміда Синтії» потрапила у фінал премії «Книга року BBC-2017».країнська радіостанція BBC WorldService, яка веде мовлення більш ніж 30-ма мовами по цілому світу).



Про себе розповідає так: «Я народився в мандрах. Мій батько – українець з Полтавщини, а мати походить із польського шляхетського роду. Вони мандрували по Європі, а після мого народження вирішили осісти в Києві, бо це напрочуд містичне місто. Тут і я мешкаю в перерві між мандрами по різних чаклунських місцях. Об’їздив практично всю Європу, бував в Азії й Америці. Стародавні монастирі, інші знакові для різних релігій місця, цікаві люди, ризикові ситуації – так формувався світогляд. А поміж цим я чим тільки не займався – фінансами, рекламою, туризмом, інформаційними технологіями… Так усталилися цінності, згодом склалася сім’я, народилися діти – і, переосмислюючи побачене й пережите, я вирішив привнести у наш світ трохи доброго чаклунства і яскравих мрій, яких нам так бракує, а особливо нині. Так і народився автор – Олег Чаклун».
В листопаді 2018 року Олег Чаклун разом з іншими письменниками видавництва «Фонтану казок» завітали до КЗ «Бобринецької районної дитячої бібліотеки», де  розповідали дітлахам про свої книги, ділилися планами на майбутнє. З особливим захопленням діти тримали в руках книги з автографами авторів. З часом ділилися враженнями про прочитане. Другокласник Максим, прийшовши до бібліотеки, сказав: «Тепер я знаю про Олега Чаклуна все, бо він розповів мені свою таємницю».

Книги з фонду Бобринецької районної дитячої бібліотеки:
Мікробот
Маленький робот Мікробот понад усе полюбляє гратися в хованки. Випадково опинившись на нашій планеті, він заводить дружбу з дівчинкою Амелією та хлопчиком Пітером, і вони разом перемагають космічного лиходія Сульфура. Упевнившись, що хованки тут неперевершені, Мікробот приводить іще сімох друзів-роботів — таких само веселих пустунів і розбишак. І вони вирішують пограти в хованки там, де ще ніхто й ніколи не грав. Але, звісно, без допомоги дітей їм не обійтися…
Надсучасні технології, суперможливості, дива техніки органічно поєднуються в новій книжці найтаємничішого сучасного українського дитячого письменника Олега Чаклуна з живими традиціями доброї казки.
Іскра
Що потрібно для того, щоб стати справжнім чарівником? Певно ж - іскра... А ще - мудрий наставник, який не лише навчить усього, що треба знати чарівникові, й не лише по-новому «відкриє очі» на світ і всі процеси та явища, які відбуваються в ньому, а й даватиме все нові й нові завдання - щоразу складніші... І так доти, доки не настане час найскладнішого і найважливішого завдання -того, де без іскри не обійтися... Цикл фентезійних оповідань найтаємничішого українського дитячого письменника Олега Чаклуна звернений цього разу не до малюків, а до підліткової й дорослої авдиторії - однак хто сказав, що дорослим не потрібна добра казка? Насправді ще й як потрібна - принаймні не менше, ніж дітям.
Коротунчик
Автор цих казок може розповісти тобі чимало цікавого й важливого - скажімо, про твої улюблені іграшки і про те, як ти з ними поводишся ("Коротунчик"), про те, що мова тварин і людей не така вже й різна, як це видається на перший погляд ("Нявчик" і "Гавчик"), про твої хитрощі ("Важлива справа"), а головне - про те, що найважливішим у житті є дарувати всім довкола світло і радість ("Ліхтар").

Он-лайн марафон "Жива пам'ять поколінь"

Шановні друзі! КЗ "Бобринецька районна дитяча бібліотека" до 75-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні запрошує жителів Бобринеччини до он-лайн марафону "Жива пам'ять поколінь". Сподіваємося на вашу активну участь.

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...