понеділок, 13 листопада 2023 р.

Батьківський авторитет та як розмовляти з дітьми про погані новини - теми жовтневих засідань Батьківського клубу

 

ФІлія "Федіївська сільська бібліотека"
Як не старайся, захистити дитину від новин досить важко. Скільки б дорослі не намагались уникати складних тем, діти часто самі дізнаються про те, що відбувається щось сумне чи страшне. Якщо дорослі не розмовляють з ними про це, діти можуть переоцінити масштаб нещастя або неправильно витлумачити мовчання дорослих. Саме тому в філії «Солонцюватська сільська бібліотека» КЗ «Публічна бібліотека» відбувся диспут, на якому учасники засідання розбиралися, як обговорювати з дітьми серйозні теми. Колективно батьки дійшли висновку, що потрібно вміти правильно розмовляти про те, що відбувається в світі та коли вони проводять бесіди з дітьми на важкі теми, вони тим самим демонструють дітям, що завжди готові прийти їм на допомогу й підтримати.
Філія "Солонцюватська сільська бібліотека"

Філії «Веселівська сільська бібліотека» та "Веселівський СБК" в рамках засідань Батьківського клубу, провели чергову консультацію для батьків та дітей «Вплив батьків на поведінку дитини». Бібліотекар Секрет Світлана Андріївна звернула увагу присутніх, на те, що спосіб життя батьків – основа їхнього авторитету у дітей та наголосила, що вимоги до дітей не повинні розходитися з власною поведінкою.

Філія "Веселівська сільська бібліотека"

З метою підвищення педагогічної компетенції батьків з проблеми вікових криз у дітей дошкільного  віку відбулася батьківська зустріч у Федіївському закладі дошкільної освіти. Неформальне спілкування з батьківським колективом пройшло в дружній, теплій атмосфері. Бібліотекар Колодєєва Раїса Андріївна наголосила, що вікові кризи – це неминучі стадії розвитку і дорослішання дитини і батьки повинні знати про них і бути готовими вистояти та правильно реагувати на їх прояви . Під час відвертої розмови батьки отримали поради:  «Як розпізнати симптоми вікової кризи» та "Як пом'якшити негативні прояви кризи". Батьки чесно відповідали на запитання анкети « Які ви батьки?», засвітили    «Сонце доброти» , написавши на промінчиках якості притаманні добрій людині.   Під час вправи « Душа дитина – кришталева ваза» написали на сердечках якою вони хочуть бачити свою дитину і наповнили ними вазу.  Раїса Андріївна порівняла дітей з квітами та наголосила, що квіти гарні, свіжі, духмяні тільки тоді, коли за ними доглядають та піклуються. Так і діти потребують уваги, тепла і світла.

КЗ "Чарівненський ліцей"
Для батьків здобувачів освіти КЗ «Чарівненського ліцею» Кетрисанівської сільської ради проведено заняття з елементами тренінгу «Психологічне здоров’я в умовах війни», на якому  присутні ознайомилися з поняттям «ментальне  здоров’я», формували цілісне ставлення до свого здоров’я, розвитку, самоусвідомлення, самоаналізу, самоповаги як необхідних складових здоров’я в сучасних умовах сьогодення.

Запрошуємо на чергові  засідання Батьківського клубу, що відбудуться:

-         Філія «Бобринківська сільська бібліотека», 16 листопада на тему «Гіперактивна дитина: рекомендації щодо виховання»;

-         Філія «Чарівненська сільська бібліотека», 24 листопада на тему «Подолання залежності дитини від гаджетів».

     Робота клубу здійснюється у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Все подолаємо разом!


КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...