середу, 22 березня 2023 р.

Читачі бібліотек Кетрисанівської громади переможці обласного етапу конкурсу дитячого малюнка

 

Завершився обласний тур Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках!»

Загалом на конкурс надійшло 140 індивідуальних і колективних робіт. Серед дитячих малюнків переважала тема: «Вплив війни на природу України». Хоча не оминули конкурсанти і такі тематичні напрями, як «Наше майбутнє – чисте й доглянуте довкілля» та «Скажемо «Ні» забрудненню Землі🌏».
Кіровоградською обласною бібліотекою для дітей ім. Т.Г Шевченка визначено переможців. Серед авторів індивідуальних робіт переможцями стали: Солдатенко Іван (с. Петрівка), Федитник Тімур (с. Докучаєве), Миколайчук Вероніка (м. Благовіщенське), Варенюк Ігор (м. Долинська), Грищенко Ірина (м. Гайворон), Думлер Софія (с. Буховецьке), Григорьєва Анна (смт Смоліне), Карась Анна (с. Миколо-Бабанка), Бірка Софія (смт Устинівка), Боросан Альона (с. Докучаєве), Матей Дарія (смт Вільшанка); колективних – бібліотечний гурток «Чарівні долоньки» (с. Миколаївка), арт-студія «Творчий-я» (смт Олександрівка), бібліотечний гурток «Веселкове розмаїття» (с. Красносілка), арт-клуб «Фарба» (м. Знам’янка). Роботи цих учасників відправлені до Національної бібліотеки України для дітей для участі у всеукраїнському турі конкурсу (м. Київ).
Кращі малюнки учасників обласного туру конкурсу будуть представлені на експозиції до Дня Землі у виставково-презентаційній залі Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г Шевченка.
Вітаємо всіх переможців обласного етапу конкурсу, зокрема відвідувачів КЗ "Публічної бібліотеки": Думлер Софію (с. Буховецьке) та Карась Анну (с. Миколо-Бабанка).

Як будувати міцні та довірливі відносини зі своєю дитиною

 

Темою чергового засідання  Батьківського клубу, що відбувся в філії «Федіївська сільська бібліотека» стали налагодження міцних та довірливих стосунків батьків зі своїми дітьми. Бібліотекар Колодєєва Раїса Андріївна наголосила на важливості знань особливостей дорослішання дитини. Батьки дізналися  як правильно реагувати та допомагати дитині справлятися з кризами, які трапляються на цьому шляху, як допомогти дитині дорослішати  у гармонійних та безпечних умовах. Присутні ділилися досвідом, занотовували  собі все, що їх зацікавило. Ознайомилися з буклетом – порадником, який допоможе батькам краще зорієнтуватися у тому, які особливості та потреби має дитина у різні вікові періоди, та як допомогти дитині справлятися з кризами, які трапляються на цьому шляху. Буклет за посиланням: https://www.unicef.org/ukraine/documents/how-build-trustful-relations-with-child Батьки отримали  рекомендаційні списки інформаційних ресурсів з даного питання.

Отже : «Довіра, безпека й любов взаємопов'язані, їх можна віднести до трьох складових щасливого сімейного життя і щасливого дитинства ваших дітей» - підсумувала  бібліотекар.

Засідання проведено у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).




КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...