середу, 22 лютого 2023 р.

Вікові зміни на різних етапах дорослішання

Батьки у величезній мірі визначають самооцінку, самовідчуття, прийняття себе, внутрішній настрій, почуття ідентичності й ставлення дитини до людей і світу в цілому. Вони також мають найбільший вплив на те, як дитина впорається із проблемами свого підліткового розвитку. Саме тому чергове засідання Батьківського клубу відбулося на тему "Вікові зміни на різних етапах дорослішання", мета якого познайомити батьків з психологічними віковими особливостями підлітків, обговорити основні проблеми, з якими стикаються діти в підлітковому віці, допомогти батькам визначити правильні методи виховання підлітків. Профільні фахівці ІРЦ Кетрисанівської сільської ради, практичний психолог Світлана Ленченко та вчитель дефектолог Олена Смутко, побудували заняття з елементами тренінгу: мінімум теорії, максимум практики. Батьки брали участь в обговореннях, виконували практичні завдання, працювали у парах та індивідуально. Звернули увагу на основні прояви кризових періодів на різних вікових етапах, знаючи які батьти зможуть підготуватися до майбутніх змін в поведінці своїх дітей й уникнути серйозних помилок в процесі виховання. Діти отримали лайфхаки від психолога щодо практик розвитку пам’яті.
Засідання проведено у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...