пʼятницю, 12 серпня 2022 р.

Молодь сьогодення

Мотопробіг  "З Україною в серці"
 (Олексіївська сільська бібліотека)
 Сьогодні, 12 серпня,  Україна вперше разом з усією світовою спільнотою відзначає Міжнародний День молоді. З ініціативи молодіжних організацій та рухів, минулого року Президент України підписав відповідний Указ. Таким чином молодь України продемонструвала прагнення інтегруватися у європейську спільноту, утвердити цінності демократії та свободи. День молоді та всі  заходи, які відбуваються в цей день, присвячуються розвитку рішень та висвітленню проблем молоді, захисту їх прав та свобод в міжнародному аспекті. Це свято творчості й натхнення, запалу та енергії, пізнання і самоствердження  молодої людини на шляху становлення її як особистості. Бібліотеки-філії КЗ «Публічної бібліотеки» Кетрисанівської сільської ради теж не лишаються осторонь молодіжних справ. Бібліотекарі проводять  вуличні акції, майстер-класи, різноманітні вікторини, конкурси, бесіди, презентують власні ресурси, які пропагують книги та читання, залучають молодь до волонтерства. Філія «Веселівська сільська бібліотека» підготувала відео-презентацію «Молодь сьогодення». Це вітання прогресивній молоді громади та всієї України. Посилання:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid05y6Kbv7LcPD6SsqxB7aqk9ZBppdX5iHchxxH4qug6WZZ6naxCCoPKFHx7eyYiY5ul&id=100023942871736 

В бібліотеках організовано книжкові виставки "Що варто знати юнацтву в непростий час" (Тарасівська сільська бібліотека) та  «Відкриваємо книгу відкриваємо світ» (Павлогірківська сільська бібліотека», "Від книги - до світла, до землі, до життя" (Береславська сільська бібліотека), проведено інформаційну годину          «Квітує у піснях і добрих справах,чарівна молодість моя» (Витязівська сільська бібліотека)

Креативний мотопробіг та патріотичний бібліомікс "З Україною в серці" відбувся  в філїї «Олексіївська сільська бібліотека». На завершення дня учасники заходу  переглянули документальний фільм " Війна очима дітей очевидців". Посилання:

https://www.facebook.com/groups/477400756561536/permalink/840245320277076/ 


Низка майстер-класів об’єднала молодь громади в рамках обласної акції "Rave-party#Molod diie". Так, філією "Червонопільська сільська бібліотека" (фото) проведено майстер-клас "Патріотичне сердечко", де молодь виготовляла двоколірні жовто -блакитні сердечка з зображенням голуба -символу миру та добробуту. Посилання:

https://www.facebook.com/100063700203125/posts/473491341450869/?flite=scwspnss

Майстер - клас  з кольорового паперу "
З Україною в серці"
(Миколо-Бабанська сільська бібліотека
)

Філія «Миколо - Бабанська сільська бібліотека»  організувала майстер - клас  з кольорового паперу " З Україною в серці". В філіях "Береславська сільська бібліотека", «Чарівненська сільська бібліотека»  та «Буховецька сільська бібліотека»  виготовляли обереги із паперопластики та інших матеріалів для наших захисників. Заходи проведено під назвами "Від серця до серця", " Прапор України" та "Україно моя, ти одна як життя".
Майстер-клас"Україно моя, ти одна як життя"
(Буховецька сільська бібліотека)

Посилання:   https://m.facebook.com/story.phpstory_fbid=388734903370843&id=106266688284334


Вулична піар-акція "Молодь читає українською"


Філія "Новоградівка сільська бібліотека" зібрала молодь на  вуличну піар-акція "Молодь читає українською".


Патріотично-розважальна програма для підлітків "Ні, я з України.." організована філією «Златопільська сільська бібліотека» (фото) разом з Комунальним закладом «Златопільський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів”, де для молоді проведено настільні ігри "Ой, у лузі червона калина", "Скажи : "Паляниця" та "Українські меми". Посилання:

https://www.facebook.com/100035057824823/posts/pfbid02Houz2WNuXxV91zHQfpF56MyC9sYMtSUUeeMDFB7fzKtuddsEzzaakvECzQeWW5iGl/

 Філіями Василівська та Павлогірківська сільські бібліотеки організовано турніри з шахів та шашок  «Хоч різні, та єдині! Єднає Україна!».

«Молодь – нова еліта нації» - під такою назвою пройшов захід у Федіївській сільській бібліотеці, що включав в собі різноманітні форми бібліотечної роботи: інформація, дозвілля, національно- патріотичне виховання , здоровий спосіб життя та усвідомлення складної реальності нашого сьогодення. Для учасників заходу була представлена інформаційна  мозаїка у вигляді буклетів, вітальних листівок – календариків (що роздавались молодим людям під час вуличної акції і в приміщенні бібліотеки), інформаційного екрану, стенду. З високим почуттям гідності присутні виконали пісні « Ой у лузі червона калина…»  та відносно новий марш для української армії  «Зродились ми великої години» . Дехто з молоді не знав цієї пісні, тому співали під караоке , яке демонструвалося на екрані  телевізора.  Ознайомились також з історією пісні.  Під час хвилинки фізичної активності «Заряди «батарейки!» хлопці змагались у виконанні елементів українського бойового танцю « Гопак»  завзято, азартно, емоційно.

Святкова тематична година «Бібліотека об’єднує молодь», була проведена на подвір’ї КЗ «Публічної бібліотеки», мета якої  об’єднати, в розважальній формі, молодь з різними поглядами. Під час тематичної години учасники обмінювалась своїми захопленнями та досягненнями. Посилання:

 https://www.facebook.com/photo/?fbid=1112736272664489&set=pcb.1112736299331153

Майстер-клас " Прапор України" (Чарівненська сільська бібліотека)

Переможемо разом!                                                                                                                                                                                                  

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...