вівторок, 11 квітня 2023 р.

#ЗДОРОВА_бібліотека

 Бібліотеку завжди називали аптекою душі, місцем, де лікують словом та книгою, саме тому бібліотекарі КЗ «Публічної бібліотеки» започаткували соціально - валеологічний проект «ЗДОРОВА бібліотека», націлений на реалізацію основних пріоритетів у сфері сприяння здоров'ю населення, зокрема, на формування в дітей та підлітків уміння розумно та раціонально використовувати природні ресурси, здатність та  бажання дотримуватися здорового способу життя. Завдання проекту - популяризувати літературу, зорієнтовану на формування в жителів громади практичних навичок дбайливого ставлення до свого здоров’я, організація та проведення традиційних та віртуальних тематичних виставок, масових заходів. Робота в проекті планується в тісній співпраці з вчителями, класними керівниками, педагогами-організаторами та медичними працівниками громади. Так, бібліотекарями 
проведено цикли бесід з профілактики розповсюдження коронавірусної інфекції, усні журнали, диспути, діалоги, бібліотечні години. В філії «Червонопільській сільській бібліотеці» відбулася бесіда «Здоров'я-найбільший скарб людини», де представлено пізнавальну літературу медичного спрямування.  Калейдоскоп корисних порад «В майбутнє – здоровими» організовано для відвідувачів філії «Чарівненської сільської бібліотеки».  З задоволенням та цікавістю здобувачі освіти «Благодатненського ліцею» взяли участь в презентації усного журналу здоров'я "Ліки навколо нас" запропонованої бібліотекарем філії «Благодатненська сільська бібліотека».

Запрошуємо до наших бібліотек-філій. Сподіваємося, що такі заходи послужать своєрідним попередженням для нашої молоді і допоможуть їм зробити вибір на користь здорового способу життя.



Криниця людської мудрості Василя Сухомлинського

 

28 вересня цього року громадськість відзначатиме 105-ту річницю з дня народження Василя Сухомлинського, видатного педагога Кіровоградщини. З цього приводу в бібліотека-філіях Кетрисанівської громади відбуваються масові заходів: конкурси малюнків за творами В.О.Сухомлинського, інтерпретації його казок, майстер-класи, декламування уривків творів видатного земляка тощо. Так, в філії «Федіївська сільська бібліотека» відбулася літературна гра-подорож «Казковий світ Василя Сухомлинського», де бібліотекар  ознайомила з біографією видатного педагога, зробила акцент на казці "Квітка сонця". Діти читали весняні казки, гралися в дидактичну гру "Сонце і соняшник", атрибути до якої виготовляли самі . Обговорили схожість і відмінність між сонечком і соняшником. Зазначили господарське призначення соняшника. Як висновок, бібліотекар запропонувала дітям взяти цю квітку добра до душі і коли раптом чомусь   стане сумно пригадати казку.


Філія "Верхньоінгульська сільська  бібліотека " з активної участі КЗ "Верхньоінгульський ліцей " взяли участь у декаді до дня народження В.О Сухомлинського. Для читачів бібліотек організовано книжкові виставки "Василь Сухомлинський - видатний педагог сучасності" (філія "Береславська сільська бібліотека"), «У кожній казці мудрості перлина» (філія «Дитяча бібліотека»), «Мудра казка» (філія «Кетрисанівська сільська бібліотека» та ін..

Запрошуємо всіх бути активними учасниками заходів, що плануються, а також чекаємо креативних ідей, які хотілось би реалізувати у рік відзначення 105-ої річниці з дня народження Василя Сухомлинського!


КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...