середу, 15 травня 2019 р.

Руками створена краса.

Сьогодні, з нагоди Всесвітнього дня вишиванки в КЗ «Бобринецька районна дитяча бібліотека», в рамках клубу цікавих зустрічей, відбулося етнографічне свято «Руками створена краса». Учні 2-а класу КЗ "Бобринецьке навчально - виховне об'єднання "Навчально - виховний комплекс "Гімназія - загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів №1" зустрілися з майстринею-вишивальницею Гарячою Валентиною Петрівною, що завітала до бібліотеки з с.Кетрисанівки. Присутніх зацікавило захоплення майстрині, виставка її робіт та розповіді про трудомістку працю, поєднання на вишитому полотні минулого і сучасного. Вдивляючись у рукотворну красу, створену її працьовитими руками, дивувалися, де береться стільки енергії та натхнення, адже ця робота вимагає багато часу, кропіткої праці й неабиякого терпіння.
Діти уважно слухали розповідь бібліотекаря про найдавніші традиції українців, історію створення української вишиванки, особливості орнаментів та кольорів поєднаних на полотнах. Добавило цікавості відео про техніку вишивки в різних регіонах України. Всі присутні мали можливість долучитися до прикрашання квітковим орнаментом білої сорочки та створення унікальної вишиванки.
Виставка творчих робіт Валентини Петрівни Гарячої діятиме в бібліотеці до кінця тижня, тож всі шанувальники української вишивки можуть її відвідати.


#ДОБРЕ#Бібліотекасвободи#Бобринецькарайоннадитячабібліотека,#МистецькаБобринеччина#СпілкагромадськихініціативУкраїни.

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...