пʼятницю, 20 січня 2023 р.

Виховання без насильства

 #UNICEF  #Батьківський_клуб


Захист дітей від жорстокості, попередження злочинів проти них є надзвичайно важливим, соціально значущим і актуальним завданням. Розв'язати проблему насильства щодо неповнолітніх можна тільки у разі спільної роботи батьків, бібліотекарів і всіх дорослих, які так чи інакше причетні до виховання дітей.
З цією метою відбулася консультація для батьків села Федіївки «Сімейне виховання – запорука психічного здоров’я дітей» в рамках засідання Батьківського клубу.  Батьки отримали практичні поради «Як діяти батькам дитини», взяли участь в тестуванні «Батіг чи пряник?», ознайомились з практичними засобами піклування про психологічне здоров’я дітей, зокрема фізичними вправами, фітотерапією, ароматерапією, водними процедурами та кольоротерапією. Діти створювали «Намисто гарного настрою» та на завершення зустрічі, спільно з батьками, колаж «Дитинство без насильства».

Засідання відбулося в рамках проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх сімей, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні».


КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...