середу, 1 березня 2023 р.

Правила безпечної поведінки дітей

Діти потребують зараз особливої турботи та уваги. Через невеликий життєвий досвід і особливості дитячої психіки їм загрожує більше небезпек - фізичних та психоемоційних - ніж дорослим. Водночас існують інструменти, які дозволяють мінімізувати ризики та вберегти фізичне та психічне здоров’я дитини. Саме тому, учасники чергового засідання Батьківського клубу мали можливість дізнатися важливі правила безпечної поведінки дітей вдома, на вулиці, в Інтернеті. Під час обговорення теми діти закріпили знання про безпеку в власному будинку, на подвір’ї, в Інтернеті.
За допомогою вправ перевірили практичні уміння з пожежної безпеки, користування електроприладами, поводження у громадському транспорті та дотримання правил дорожнього руху. Розробили власні ТОП основних правил захисту дітей. Цікавою та корисною для учасників зустрічі стала гра «Всесвіт можливостей». По завершенні заходу, з метою підвищення безпеки пішоходів, в темний час доби, батьки та діти взяли активну участь в виготовленні світловідбивних флікерів. Засідання проведено у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).




КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...