пʼятницю, 1 грудня 2023 р.

Одні люди не чують, що ти говориш, а інші - чують, про що ти думаєш...

 

Філія "Верхньоінгульська сільська бібліотека"
Говорити так, щоб тебе почули і зрозуміли важливо, перш за все, для налагодження взаєморозуміння , зниження рівня конфліктності, досягнення бажаного результату. Таку формулу успішного спілкування вивели батьки на черговому засіданні Батьківського клубу, що відбувся 8 листопада 2023 року  в філії «Верхньоінгульській сільській бібліотеці». Батьки розглянули важливі аспекти комунікації з дітьми,  бібліотекар наголосила  на типові помилки та надала поради щодо їх уникнення.

Філія "Рощахівська сільська бібліотека"
10 листопада 2023 року в філії «Рощахівській сільській бібліотеці» відбулося  практичне заняття «Перша допомога при вибухових травмах», де батьки та діти розробили зручну таблицю алгоритму  дій, що завжди підкаже як надавати першу допомогу при пораненнях різного характеру.  На практиці присутні отримали достатньо прості рекомендації. Але якщо вони будуть чітко та швидко виконані при мінно-вибухових пораненнях, це значно збільшить шанси постраждалої людини на виживання та подальше одужання.

Філія "Бобринківська сільська бібліотека"
Заняття з елементами тренінгу «Гіперактивна дитина: рекомендації щодо виховання»         відбулося, 16 листопада, в філії «Бобринківській сільській бібліотеці», де батьки через вправи та ігрові методи шукали шляхи допомоги своїм гіперактивним дітям та отримали рекомендації щодо тактики власної поведінки.

КЗ "Чарівненський ліцей"
На актуальну тему сьогодення «Подолання залежності дитини від гаджетів» пройшов диспут для здобувачів освіти КЗ "Чарівненського ліцею". Звучали різні варіанти необхідності гаджетів та шкоди від їх використання, але висновку дійшли одного, що реальне життя та живе спілкування таки цікавіше і цінніше ніж ґаджет, легше та реальніше.

Робота клубу здійснюється у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Все подолаємо разом!

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...