четвер, 15 грудня 2022 р.

Як стабілізувати себе

 

#Благодійний_фонд_Безпечне_майбутнє
В філії "Дитяча бібліотека" КЗ "Публічна бібліотека" Кетрисанівської сільської ради відбулося перше засідання Батьківського клубу, відкрита зустріч "Без паніки" в рамках Програми Дитячого фонду ООН UNICEF. Мета  заходустабілізація психічного стану, відновлення попереднього рівня функціонування, попередження розладів адаптації). Сьогодні ми обговорили з батьками алгоритми впливу на спокій, розглянули практики, що допоможуть стабілізуватися, створили колажі візуалізації майбутнього. Діти стали учасниками творчої майстерні "Ілюзія глибини простору" та виготовили аплікаційні роботи "Вигляд з вікна будинку". На завершення зустрічі учасники виконали балансувальні вправи та об'єдналися в коло підтримки. Запрошуємо бажаючих відвідати наступне засідання клубу.

Засідання відбулося в рамках проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх сімей, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні».

Запрошуємо до Батьківського клубу!

 


Філія "Дитяча бібліотека" КЗ "Публічна бібліотека" Кетрисанівської сільської ради запрошує читачів закладу, внутрішньо переміщених осіб та всіх бажаючих батьків та дітей до Батьківського клубу в рамках Програми Дитячого фонду ООН UNICEF. Поговоримо на різні теми, зокрема психологічної підтримки дітей, булінг, здорове харчування та ін.

У нас проводитимуться спільні заходи для батьків та дітей, під час проведення яких батьки матимуть можливість для спілкування, обговорення актуальних питань, а діти – матимуть змогу в цей час відвідати майстер-клас, пограти в розвиваючи ігри, стати учасником квесту. Також передбачається спільна участь в інтерактивних заходах. Тематика засідань батьківських клубів передбачає широкий спектр  питань, які на даний час є актуальними для дітей та їх сімей, що потребують психосоціального супроводу, отримання соціальної адаптації, набуття нових навичок, серед яких: надання першої психологічної допомоги, розвиток стресостійкості батьків, розпізнавання стресових реакцій дітей, тощо.

Дані заходи сприятимуть побудові  позитивних стосунків між батьками та дітьми, розумінню своїх дітей, наданню їм необхідної підтримки. Навчить батьків обирати оптимальні способи взаємодії з дітьми, бути успішними батьками успішних дітей.

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...