пʼятницю, 22 березня 2019 р.

Відбувся тренінг з залучення громадян.


В Бобринецькій районній дитячій бібліотеці, по заздалегідь розробленій тренерській програмі, відбувся тренінг «Залучення громадян», в рамках проекту «Бібліотека свободи/Library of freedom» за підтримки програми USAID "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE) та  ГЦ «Нова генерація». Учасниками тренінгу стали депутати Федіївської, Солонцюватської, Мар’янівської, Тарасівської сільських рад, секретар Кетрисанівської сільської ради, громадські активісти, голови та члени громадських організацій. В ході вступної сесії учасників ознайомлено з метою та терміном реалізації тренінгу, вказано на донорів та проінформовано про теми модулів, загальні організаційні питання. Розглянуто теми сесій: «Чому важлива участь громадян», «Типи громад» та «Форми і методи залучення громадян». Тренери – Тетяна Ткаченко та Марія Нечай ознайомили учасників з законодавчої базою для залучення громадян, звернули увагу на ключові елементи демократії та «Драбину участі Харта».
Робота у рамках тренінгу була спрямована на формування навичок критичного мислення та організаторські здібності. Проаналізувавши в групах приклади типів громад учасники заглибилися в складні, але надзвичайно цікаві рівні залучення громадян, ознайомились з особливостями застосування форм та методів залучення та активізації громадян.  Учасники тренінгу в ігровій формі впевнилися в важливості та перевагах як залучення жителів громади до прийняття рішень так і самоорганізації. Плідний обмін думками перемежовувався з теоретичним навчанням, палкими та зацікавленими були дискусії та полеміка, через які народжувалася істина. Всі учасники знайшли відповіді на свої запитання, а їх очікування від тренінгу справдилися.
 

Захід проводився  Громадською організацією "Мистецька Бобринеччина" в рамках проекту «Бібліотека свободи/Library of freedom» за підтримки програми USAID "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE), ГЦ «Нова генерація».Cпілка "Громадські ініціативи України" є регіональним партнером програми USAID DOBRE в Кіровоградській області» у реалізації проекту  "Голос громади в місцевому самоврядуванні".


#ДОБРЕ #СпілкагромадськихініціативУкраїни, #Новагенерація #МистецькаБобринеччина

Продовжується тиждень поезії. Запрошуємо усіх поціновувачів поетичного слова!

  Бібліотеки Кетрисанівської громади продовжують активно долучатися до Національного тижня читання поезії низкою тематичних заходів. Так, у...