середу, 24 травня 2023 р.

Перша допомога при вибухових травмах

 Уміння надати першу домедичну допомогу є надзвичайно цінним в умовах сьогодення. Адже, вибухові пошкодження — одні з найбільш важких травм воєнного часу.  Тому, сьогодні в філії «Дитячій бібліотеці»,  під час чергового засідання Батьківського клубу,  відбувся практикум з надання домедичної допомоги з урахуванням мінно-вибухових травм. Учасники отримали змогу відпрацювати алгоритми дій при наданні першої невідкладної допомоги у відповідності до сучасних міжнародних стандартів.

Батьки отримали поради, які допоможуть врятувати життя, зокрема дізналися, як вберегтися від вибухів та як правильно надати домедичну допомогу потерпілому. Медичний фахівець надала практичні поради як зупиняти кровотечу з використанням турнікетів (засіб для 

тимчасової зупинки кровотечі з магістральних судин шляхом колового перетискання кінцівки та стискання її тканин (в першу чергу судин) та джгутів, як діяти при опіках тіла, переохолодженні, тощо. Такі навчання нададуть можливість опановували навики, які допоможуть правильно діяти, щоб не втратити дорогоцінний час до приїзду швидкої допомоги.


Засідання проведено у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).




КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...