четвер, 16 березня 2023 р.

Мінна безпека

 

Через активні бойові дії у різних частинах країни зростає небезпека від вибухонебезпечних предметів для нашого життя. Саме тому в філії «Дитяча бібліотека» відбулося чергове засідання Батьківського клубу на тему: «Мінна безпека». Мета зустрічі - донести знання та інформацію, що допоможуть вберегти власне життя та близьких від біди. На початку зустрічі інспектори сектору ювенальної превенції відділу превенції Кропивницького районного управління поліції ГУНП в Кіровоградській області старший лейтенант поліції Бортко Маргарита Олегівна та старший лейтенант поліції Різун Олена Олексіївна ознайомили батьків та дітей з різними видами мінних небезпек та розглянули способи збереження життя при виявленні даних предметів. Учасники засідання мали змогу пройти відео-тест з орієнтування в правилах мінної безпеки, перевірити свою інтуїцію з виявлення

вибухонебезпечних предметів. Батьки та діти взяли участь в практичних завданням «Бути чи не бути» та «Послідовність». Не складним завданням виявився для учасників зустрічі «Філворд»
, угорський кросворд в якому потрібно було знайти вибухонебезпечні предмети та ті що потрібно взяти з собою під час евакуації. Бібліотекар звернула увагу присутніх на правила поведінки та алгоритм дії при виявленні небезпечного та підозрілого предмету. На завершення зустрічі батьки та діти спільно розфарбовували розмальовки, що застерігають від небезпеки та вказують на попереджувальні знаки, що рятують життя.

Засідання проведено у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).



КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...