середу, 17 квітня 2024 р.

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

 

Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання молоді. Саме з цією метою бібліотекарем філії «Чарівненська сільська бібліотека» проведено чергове засідання Батьківського клубу на тему «Коло безпеки: дитина і домашнє насильство». Присутні  ознайомились з системою уявлень та знань щодо явища насильства, форм та методів його попередження та подолання, а також особливостей про звернення по допомогу у разі ризику ситуації насильства або безпосереднього випадку. Обговорити питання щодо особливостей явища домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми допомогла карткова ігрова методика «Коло безпеки». За допомогою карток у форматі вікторини учасники відповідали на запитання і складали із карток коло, якщо всі відповіді правильні. У такий спосіб знайомство з усіма складними питаннями відбувалося у легкому ігровому форматі.


Засідання відбулося у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом «Безпечне майбутнє».


КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...