середу, 8 лютого 2023 р.

Батькам про булінг: сутність, причини. Відповідальність

  #UNICEF #Батьківський_клуб #Благодійний_фонд_Безпечне_майбутнє  #Спільно 

Як відрізнити булінг від сварки між людьми? Чому так стається та як запобігти булінгу? На ці та інші питання батьки та діти отримали відповіді на засіданні за круглим столом в рамках Батьківського клубу, що відбувся в філії «Дитяча бібліотека». Бібліотекар розповіла про булінг у школі та суспільстві, про агресивну поведінку підлітків, прояви та форми агресії. Також  пояснила дітям, як діяти у випадку, коли тебе цькують однолітки, куди звертатися за допомогою, як батькам втрутитись у ситуації прояву цькування і припинити його. Присутні взяли активну участь в вправах «Чому так стається?», «Розмовляючі руки» та «Хвилина доброти». На завершення заходу батьки та діти спільно створювали своїми руками сімейний оберіг – підкову, що з давніх-давен вважалася символом успіху та сімейного затишку.

Засідання проведено у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).






КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...