четвер, 4 травня 2023 р.

Гра-подорож "Безпечна дорога"

 

Дитинство - найважливіший і неповторний період у становленні особистості. Саме в цей час дитина формується фізично, психічно й інтелектуально, набуває необхідних знань, умінь та навичок. І саме в цей період вона потребує найбільшої уваги, спілкування і захисту. Завжди було дуже важливим навчити дітей безпечно поводитися в повсякденному житті.

З метою розуміння цінності власного життя та здоров’я,  для дітей КЗ « Федіївський ліцей», проведено захід з безпеки дорожнього руху, який передбачав обговорення різних ситуацій, що стосуються правил безпеки на дорозі. Бібліотекар філії «Федіївської сільської бібліотеки» Колодєєва Р.А.  підготувала та провела захоплюючу гру – подорож  « Безпечна дорога», під час якої діти працювали в групах. На кожній зупинці їх чекали цікаві завдання .

 На зупинці « Види транспорту»  розглянули  та систематизували знання дітей про транспорт за способом руху, за призначенням. Відбулася коротенька роз’яснювальна бесіда щодо керування дітьми транспортними засобами             ( велосипед, самокат). Діти отримали буклети  - пам’ятки з правилами для велосипедиста.

Далі зустрілися з Світлофором та регулювальником.  Гра  « Стій! УВАГА! ЙДИ!»  формувала увагу та швидке реагування  на сигнал.  Змоделювали практичну ситуацію в сюжетно – рольовій грі « Водії та пішоходи». В грі « Сигнали регулювальника» закріпили знання про перехрестя та професію працівника поліції у форменому одязі ПІДВИЩЕНОЇ ВИДИМОСТІ.

На зупинці « Безпечні місця для ігор»  уважно послухали повчальний вірш « Грають у м’яча Ведмежатко і Зайча». Розмальовка для  хвилинки мислення  « Чому Зайчика везуть до лікарні» допомогла дітям зрозуміти чому НЕ можна гратися поблизу дороги.

На зупинці « Дорожні Знаки» працювала  весела група  п’ятикласників.  Вони попередньо вже працювали над вивченням знаків і розповіли про кожен знак ще й подарували веселий танок  « Дорожні знаки – добрі друзі»

І нарешті зупинка « Фари» пішохода»  - На дорозі світлячки,  пішоходи маячки.  Флікері вночі доречні    забезпечать рух безпечний! Діти дізналися про призначення флікерів і звичайно ж отримали їх в подарунок!Організаційна група старших дітей попередньо працювали з бібліотекарем над виготовленням атрибутів для проведення  заходу: макети світлофорів, сигнальні прапорці, дорожні знаки, пішохідна доріжка  «зебра» та ін..

До уваги дітей був представлений лепбук « Безпечна дорога»  та різноманітна література.

Засідання відбулося у межах проєкту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні", що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом "Безпечне майбутнє".

Вплив батьків на поведінку дитини

 

Діти, як губка, щодня вбирають явні й ледь вловимі прояви батьків, їхні стосунки, манери, світогляд, які значною мірою формують їх дитячу індивідуальність. Навіть батько, який думками й помислами бажає дитині добра, не усвідомлено впливає на неї як позитивним, так і негативним чином. Це універсальна й неминуча умова. Саме тому в філії «Буховецька сільська бібліотека» відбулося чергове засідання Батьківського клубу, щоби батькам зрозуміти, який вплив справляють вони на свою дитину, як ставляться до самих себе, яку ношу самокритики несуть ті позитивні почуття про самих себе, які перетікають з дорослих у дитину при щоденній взаємодії з нею.
Батьки розглянули шість варіантів батьківського впливу на дитину, який може позначатись на її майбутньому та дійшли висновку, що лише власна дисципліна  може допомогти їм налагодити позитивні стосунки з дітьми та навчити їх таких навичок, як відповідальність, співпраця та самодисципліна.
Засідання відбулося у межах проєкту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні", що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом "Безпечне майбутнє".




КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...