четвер, 30 травня 2019 р.

Травневі заходи



З 31 травня по 15 червня КЗ "Бобринецька районна дитяча бібліотека запрошує бажаючих взяти участь в районному конкурсі "Підприємці змалечку". 
Головною  метою  Конкурсу є формування підприємницького мислення, правомірної поведінки в бізнес-середовищі, ділових якостей дітей, оцінки власного потенціалу у сфері економічного й соціального життя.
Завданнями Конкурсу є: розвиток підприємницьких ініціатив дітей, реалізація інтелектуального потенціалу підростаючого покоління, формування особистості дитини через  засвоєння основ підприємництва, підготовка учнів молодших класів до майбутньої професійної діяльності, розкриття правил, змісту й форм соціальної поведінки та спілкування в умовах ринкових відносин, усвідомлення системи знань, що необхідні для повсякденного життя та діяльності.
                                                          
         УМОВИ КОНКУРСУ
В конкурсі приймають участь  діти віком 6-14 років. Учасники — автори проекту, як індивідуальні, так і групові, зазначають свої дані (ПІП, школу, клас, домашню адресу, мобільний телефон) на останній сторінці опису свого проекту. Допомога дорослих (батьків, родичів, педагогів) не забороняється. Кожен дорослий — співавтор твору — зазначається серед авторів як консультант.
Бажаючі прийняти участь в Конкурсі,  виконують наступне творче завдання:
            - представлення  власного громадського  проекту, який буде спрямований на покращення  благоустрою та розвитку міста, села, території.
У змісті проекту, що спрямований на підготовку учнів молодших та середніх класів до майбутньої професійної діяльності, бажано звернути увагу на такі компоненти:
· «самопізнання» – знання власного особистісного потенціалу активності, творчості, інноваційної діловитості;
 · «ділове спілкування» – розкриття правил, змісту й форм соціальної поведінки та спілкування в умовах ринкових відносин;
· «партнерство» – розуміння змісту, процесу й результату спільної діяльності, ролі партнерів у розв’язанні практичних підприємницьких завдань;
· «економіка» – усвідомлення системи знань, що необхідні для повсякденного життя та діяльності. Зокрема, усвідомити, що економічна поведінка підприємця відрізняється від поведінки інших працівників тим, що характеризується певними типовими рисами, а саме: енергійністю та ініціативністю; умінням бути лідером, підбирати собі «команду» і керувати нею; діловитістю і вмінням ризикувати, самостійно приймаючи рішення, тощо.
Проект подається у друкованому вигляді у довільній текстовій формі (українською мовою 14-м кеглем шрифту Times New Roman), де висвітлюється робота з обраного напряму, з додатками (за бажанням) з обов’язковим посиланням на них в описі проекту: відеопрезентації, електронні продукти.  Матеріали надіслані  на  Конкурс,  не  повертаються   і повторно не розглядаються.

28 травня колектив районної дитячої бібліотеки спільно з спеціалістом Бобринецької районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, для учнів 10-х класів. здійснили навігатор професій «Свобода вибору, як життєве кредо». Основною метою зустрічі стало ознайомлення старшокласників із світом професій, потребами ринку праці та правилами усвідомлення вибору професій, забезпечення процесу самопізнання, формування умінь і навичок аналізу різних видів професійної діяльності, формування здатності зіставляти вимоги конкретних професій з власними можливостями. Учні аналізували професії майбутнього, ділились міркуваннями щодо розвитку новітніх технологій і реалізації власного творчого потенціалу, грали в гру, знайомились з формулою вибору професії «Хочу. Можу. Треба». Кожен зробив свій висновок і свій самостійний обґрунтований вибір. 

27 травня діти стали учасниками години безпечного дорожнього "Бути видимим - модно", на якій обгрунтовували важливість дотримання безпечної та відповідальної поведінки на дорозі. Звернули увагу на культуру носіння пішоходами флікерів і помітили в тому модну тенденцію та популярність. Бібліотекар наголосила, що світловідбивачі на одязі вкрай необхідні для безпеки пішоходів, особливо коли на вулиці вечоріє і учасники дорожнього руху стають практично невидимими в сутінках. Світловідбивачі, або флікери – допоможуть бути більш помітними на дорозі, вони відбиватимуть світло у сутінках, тож водії зможуть вчасно побачити пішохода та зупинити авто.
20 травня веселим та позитивним  ранок створили учні 5-Б класу КЗ «Бобринецьке навчально – виховне об’єднання « НВК« Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 », які завітали на бібліо-годину "Бібліотека - світ для кожного із нас". 
17 травня відбулася екскурсія "Перші кроки до бібліотеки" на яку завітали вихованці дошкільного навчального закладу №2 "Ромашка". Бібліотекар розповіла дітям про історію виникнення бібліотеки, правила поводження у книгозбірні та користування книгами, а також про принцип , за яким упорядковано книги у сховищі. Діти переглянули мультфільм про хлопчика Каю, який ходив до бібліотеки, отримали можливість поблукати книжковими лабіринтами та взяти з полиць ті книжки та іграшки , які прийшлись до вподоби .
Наприкінці зустрічі діти грали в ігри та вибробовували себе в якості художників.
15 травня, з нагоди Всесвітнього дня вишиванки в КЗ «Бобринецька районна дитяча бібліотека», в рамках клубу цікавих зустрічей, відбулося етнографічне свято «Руками створена краса». Учні 2-а класу КЗ "Бобринецьке навчально - виховне об'єднання "Навчально - виховний комплекс "Гімназія - загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів №1" зустрілися з майстринею-вишивальницею Гарячою Валентиною Петрівною, що завітала до бібліотеки з с.Кетрисанівки. 

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...