вівторок, 19 березня 2024 р.

Це щастя – мати дім, куди вертатись...

 


Як було раніше анонсовано, з 16 до 24 березня триває Всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція «Національний тиждень читання. Тиждень поезії». Мета акції – консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії. У рамках акції в бібліотеках КЗ «Публічної бібліотеки» проходять обговорення поетичних творів, поетичні читання, вікторини, читацькі флешмоби та ін. 


Поетичні читання «Мій дім – це мій край на ім’я Україна» (філія «Олексіївська сільська бібліотека»)

Година поетичного настрою «Поезія - пісня!..Поезія - слово!» (філія «Мар'янівська сільська бібліотека»)


Поетичні читання «Мій дім – це мій край на ім’я Україна» (філія «Олексіївська сільська бібліотека»)

                                     

Літературна вітальня «У прозі війни усіх об'єднало слово Ліни Костенко» (КЗ «Благодатненськи й ліцей» разом з філією «Благодатненська сільська   бібліотека») 


Будьте поінформованими! Гендерно зумовлене насильство.

 

Гендерно зумовлене насильство (ГЗН) є одним із найпоширеніших порушень прав людини у світі. ГЗН — це насильство, спрямоване проти особи через її гендерну належність, або насильство, яке непропорційно впливає на осіб певної статі. Воно підриває здоров'я, гідність, безпеку та самостійність постраждалих осіб, проте часто  все ще оповите культурою замовчування. Саме тому, з метою поінформованості батьків та дітей, бібліотекар філії «Червонопільська сільська бібліотека» провела чергове засідання Батьківського клубу на тему «Запобігання та реагування на насильство за гендерною ознакою». Присутні дізналися що таке ГЗН, як надавати підтримку постраждалим від ГЗН та ознайомилися з системою надання першої психологічної допомоги. Батьки отримали покрокові кишенькові довідники для фахівців із надання гуманітарної допомоги.



КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...