вівторок, 2 червня 2020 р.

Література як мікстура


«Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей»
Діти мислять не так, як ми, дорослі. Звичайні книги їм не цікаві і не зрозумілі. Тому  ми загорілися ідеєю створити підбірку книг для дітей, щоб вчити дітей головним істинам життя: добру, любові, сімейним цінностям, дружбі ... І щоб їм було цікаво! І головне: щоб вони запам'ятали прочитане і навчилися застосовувати це в житті.
Видано чимало біографій про життя відомих людей, але  історії серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей» - це найкращий спосіб познайомитися з наукою, історією, досягненнями людства та світовими відкриття­ми.. Ці книги - справжня знахідка для тих, кого цікавлять біографії сильних людей, першовідкривачів в історії, особистостей, які вірять в себе і йдуть до своєї мети.
В кінці кожного розділу є вправи-запитання. Вони допо­можуть запам’ятати все головне і цікаве. А також наштов­хнуть на роздуми, як стати першим у своїй справі, як це зробили: Коко Шанель, Стів Джобс, Альберт Ейнштейн, Б лез Паскаль, Нікола Тесла, Маргарет Тетчер.
Коко Шанель — смілива революціонерка свого часу. І нехай її полем битви були подіуми та модні магазини, а зброєю — ножиці та олівці, їй все ж вдалося змінити світ. «Маленька чорна сукня» вважається чи не обов'язковим елементом гардеробу будь-якої дівчини, а його творець — іконою світу моди.
Чому варто прочитати книгу «Коко Шанель» Марії Сердюк? «Коко Шанель» — захоплива книжка, що надихає, яка познайомить дітей з Коко Шанель. Історія її життя, розказана в контексті історичної епохи, просто та доступно розповість дітям про емансипацію, закулісне життя модних будинків, культуру Франції та багато іншого. Проте головне — ця книжка здатна надихати!. В кінці видання ви знайдете невеликий подарунок від видавництва — перші розділи книжки про Альберта Ейнштейна з серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей». Позитивні відгуки про книгу «Коко Шанель» вже залишило безліч юних читачів та їхніх батьків.
Усіма відкриттями Ейнштейна ми користуємося сьогодні, його праця стала поштовхом для інших вчених створити на основі його теорій телевізор, комп’ютер, фотоапарат. Усім цим ми можемо користуватись завдяки тому, що колись Альберт Ейнштейн відстояв право бути не таким як усі. Вченого, котрому не давались багато шкільних предметів, котрий був небагатослівним, почали запрошувати у всі університети світу, щоб почути його видатні лекції.
Розповідь про великого вченого дає зрозуміти, що бути не таким як усі – це унікальний дар, розвиваючи який, ви можете відкрити у собі здібності до улюбленої справи. А коли любиш те, чим займаєшся, то ти дійсно щаслива людина!
Ця книга — захоплююча розповідь про життя новатора в IT-технологіях, творця одного з найвідоміших брендів, геніального оратора, талановитого керівника, людини, що змінила світ! Історія життя Стіва Джобса буде корисною для кожного члена сім’ї. Це багатогранна книга-біографія з якої можна дізнатися цікаві факти з різних областей. Книжка захопить і дорослого, і дитину. Її цікаво читати разом чи самостійно, це чудовий спосіб проводити дозвілля.
Читаючи книгу «Стів Джобс», дитина дізнається, що завдяки інтересу до науки, Стів ще в дитинстві відрізнявся нестандартним мисленням, що стало основою формування його особистості. Саме приклад Джобса доводить: людина, котра мислить не так як усі, котра уникає шаблонів у вирішенні задач на шляху до мети, здатна вплинути на світ, змінити його на краще та досягнути величних успіхів. Стіву не завжди щастило, не завжди все вдавалося з першого разу, проте він ніколи не боявся починати з початку та йшов за покликом серця та інтуїції.
 Змінний струм, бездротова передача енергії, флуоресцентне світло, електричний годинник, двигун на сонячній енергії, радіо, пророкування поява електрокарів, інтернету, стільникового зв'язку - важко повірити, але за всіма цими відкриттями стоїть одна людина.
Нікола Тесла - один з найвидатніших учених і інженерів, його внесок в науку оцінюють нарівні з Леонардо да Вінчі, а його життя схоже на фантастичний роман. Відкриття Ніколи Тесли були настільки дивні, що сучасники називали його дії чарами, а зараз це один з найактуальніших вчених. Уже тоді, майже 100 років тому, Тесла замислювався про таку енергії, для якої не потрібно було б палити вугілля, деревину, нафту.
Нікола Тесла яскравий приклад вченого, який доводить, що нестандартне мислення може привести до найбільших змін в світі. Теслу підстерігали багато труднощів, в його талант не вірили, його обманювали з гонорарами, він ставав банкрутом кілька разів, але, щоб не траплялося, з ним завжди була наука, яка вела до нових і нових відкриттів. Це більше ніж біографія, це розповідь про те, як важливо знайти своє призначення і вірити в себе, коли інші не вірять.

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...