вівторок, 30 травня 2023 р.

#ЗДОРОВА_БІБЛІОТЕКА

 

В «Публічній бібліотеці» Кетрисанівської сільської ради відбувся семінар «Культура здоров’я як спосіб існування духовності особи», до участі  в якому долучилися бібліотечні працівники громади. В ході семінару були розглянуті питання діяльності бібліотек-філій громади в умовах воєнного стану.

Тетяна Ткаченко, директорка закладу, у своєму виступі розповіла про особливості тренінгової програми «Батьківство без стресу», що проводиться у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

За ініціативи Світлани Сікач,  бібліотекарки філії «Дитячої бібліотеки», відбулося обговорення «Чи можливе гармонійне життя в постійному потоці стресів?», на якому кожен виказав свою думку стосовно вироблення власних навичок та механізмів як  допомогти людині протистояти стресу. 

Антоніна Козак, бібліотекарка філії «Благодатненської сільської бібліотеки», зосередила свою увагу на роботі бібліотеки в непростих умовах війни, а також розповіла про травми війни та як допомогти з ними впоратися.


Раїса Колодєєва, бібліотекарка філії «Федіївської сільської бібліотеки», поділилась досвідом роботи «Формула здорового способу життя».

Валентина Гнедко та Тетяна Швець, бібліотекарки філій «Витязіської сільської бібліотеки для дорослих» та «Витязіської сільської бібліотеки для дітей», ознайомила присутніх з бібліотечною практикою

"Спортивний майданчик. Нетрадиційні форми роботи бібліотек".

Наталія Двірна, бібліотекарка філії «Павлогірківської сільської бібліотеки», надала колегам консультацію «Літнє оздоровлення. Як зацікавити дітей читати?».

Надія Стеценко, бібліотекарка філії «Златопільської сільської бібліотеки», провела фреш-знайомство з новинками літератури «Читаємо здорові книги» та наголосила на важливості популяризації саме такої літератури.


Жвава дискусія, цікаві доповіді, запитання безпосередньо під час виступів, обговорення не тільки теоретичних питань, але й практичних, а також нагальних проблем - є свідченням беззаперечної актуальності заявленої теми.
Семінар пройшов в напруженій робочій обстановці.

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...