понеділок, 12 червня 2023 р.

Інформаційний майданчик «Мінна безпека»

 


Шкода, якої можуть завдати вибухонебезпечні предмети, непоправна та навіть смертельна. Саме тому бібліотекарями філій «Златопільська сільська бібліотека» та «Чарівненська сільська бібліотека» КЗ «Публічної бібліотеки», в рамках засідань Батьківського клубу,  організовано інформаційні майданчики з мінної безпеки,   де батьки та діти знайшли корисні матеріали, що допомогли пояснити дитині у легкій та розважальній формі про правильну поведінку, а дорослим пригадати вкрай важливі правила мінної безпеки. Бібліотечні фахівці розповіли про основні види вибухонебезпечних предметів та правила безпечної поведінки. За допомогою карток з’ясували  як убезпечити власні прогулянки з дітьми на вулиці від можливих загроз. Учасники зустрічі  відгадували загадки розроблені Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, ДСНС України, взяли участь в практичних завдання, де потрібно було знайти вибухонебезпечні предмети та ті що потрібно взяти з собою під час евакуації. На завершення зустрічі батьки та діти спільно розфарбовували розмальовки, що застерігають від небезпеки та вказують на попереджувальні знаки, що рятують життя.

Засідання проведено у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).



КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...