середу, 29 березня 2023 р.

Як попередити емоційне вигорання

Прискорений темп життя, недосипання, складні стосунки, тривала робота в напруженому темпі, навчання - всі ці фактори призводять до виснаження - психологічного та фізіологічного. З'являється не просто тимчасова втома чи стрес, а формується стійкий стан, який отримав назву "емоційне вигорання". Тому мета чергового засідання Батьківського клубу - розібратися в собі, зясувати для себе критерії психологічного здоров'я,  підібрати ресурсні методики, визначити кроки відновлення психоемоційної рівноваги. Основну увагу бібліотекар приділила ознайомленню батьків з поняттям «синдром емоційного вигорання», основними умовами збереження емоційного здоров’я, створенню атмосфери емоційної свободи та психологічного розвантаження. Для більшої ефективності, захід передбачав багато інтерактиву та вправ. Як зазначають самі учасники, такий підхід дозволив краще зрозуміти почуту інформацію та оволодіти техніками і прийомами стабілізації емоційного стану.


Засідання проведено у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).



КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...