суботу, 8 липня 2017 р.

Бібліотечне літо!

"Ти не знаєш куди піти в літню спеку? Звичайно в бібліотеку!"
      Під таким девізом проходить цьогорічний відпочинок в Бобринецькій районній дитячій бібліотеці.  Користувачі бібліотеки , на власний вибір певного напрямку, цікаво проводять дозвілля, беруть участь в іграх та розвагах, читають, малюють, проявляють творчі здібності. Бібліотекарі радо вітали малят дитячого садка «Сонечко» , для яких було організовано екскурсію «Бібліотека – місто веселки, місто творчості і радості», проведено інтелектуальні ігри, ознайомлено з дитячими журналами «Малятко», «Барвінок» та «Яблунька».
З метою розширення знань школярів про Міжнародний день захисту дітей, акцентування уваги на проблемах дитинства, виховування патріотичних почуттів та на виконання доручення голови Кіровоградської обласної державної адміністрації «Щодо належного відзначення в області у 2017 році Міжнародного дня захисту дітей» в районній дитячій бібліотеці відбулась розважально-пізнавальна програма «Мирна країна – щаслива дитина». Учні загальноосвітньої школи №4 завітали на гостини до української  казки. Діти проявили свої знання в казковій вікторині та взяли участь в конкурсі «Загадки казкових героїв».  Бібліотекар наголосила, що казка – це дитинство людства і його мудрість та побажала присутнім більше читати та слухати казки та притчі, адже вони сіють зерна доброти, навчають жити в мирі та злагоді.

Вихованці районного Будинку дитячої творчості проявили свої художні таланти в конкурсі малюнку «Намалюй мирну країну» та розвивальній грі «Кольорова бібліотека». Завершився день годиною спілкування «Мої літні мрії».
Літературні дефіле з книгою в дитячій бібліотеці 06 червня 2017р., на червоній доріжці, представляли учні Веселівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Наступного разу веселівські дітлахи взяли участь в Дні казки в рамках акції "Слухай, я буду читати", де відгадували вікторини, імпровізували казкові сценки та просто відпочивали з книгою.


7 червня 2017 року відбулося дружнє знайомство учнів Василівської ЗОШ з Бобринецькою районною дитячою бібліотекою під назвою "Я знаю як пройти в бібліотеку" . Ігри та розваги допомогли дітям ближче познайомитися з книгозбірнею, поблукати її книжковими лабіринтами та відчути подих історії та мандрів.

Голосні читання трилогії В.Рутківського "Джури" запам’яталися  учням НВК «Бобринецької гімназії –ЗОШ І-ІІІ ступенів №1». В результаті слухань твору бібліотекарі привітали трьох нових читачів, та видали з абонементу всі примірники творів В.Рутківського.

Бібліотечний книжковий будиночок познайомив читачів бібліотеки з новинками літератури, відкрив потаємні віконця дива дивного - книги.

Отож, книга влітку не відпочиває, так само як і бібліотека.



Продовжується тиждень поезії. Запрошуємо усіх поціновувачів поетичного слова!

  Бібліотеки Кетрисанівської громади продовжують активно долучатися до Національного тижня читання поезії низкою тематичних заходів. Так, у...