вівторок, 25 липня 2023 р.

Українські народні традиції в сімейному вихованні

 


«Нам у дітях народ колисать» - під таким девізом пройшло чергове засідання Батьківського клубу у філії «Федіївська сільська бібліотека» КЗ "Публічна бібліотека" Кетрисанівської сільської ради. Мета зустрічі — вивчення особливостей українських традицій та їх ролі у сімейному вихованні, висвітлення їхнього виховного потенціалу та пошук шляхів, для поліпшення ставлення дітей до народних традицій. Адже, сім’я – основа держави. Ці слова звичні, але особливо сьогодні вони є актуальними  і не втрачають свого глибокого змісту, адже з маленьких родин складається наша країна. І сила, і незламність  наша в єдності На простому прикладі – «Переломи віник» - батько вчив дітей, що по одній гілочці нас можна здолати. 

Присутні виконали пісню «Родина, родина від батька й до сина», яка вже стала неофіційним гімном наших зустрічей у клубі і на основі якої батьки створювали Дерево роду. Найменші малювали свою сім`ю, розказували про неї, гралися в цікаві ігри та виконували руханки. Разом створювали Сімейний календар. Отримали відповідь на запитання: в чому користь традицій та що може претендувати на сімейні традиції. 

Кульмінацією заходу було створення Дідуха – різдвяної сімейної традиції, культу роду. Відбулася своєрідна аграрна магія. Адже українці – нація хліборобів.


Захід проведено у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).




КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...