пʼятницю, 22 липня 2022 р.

Наш закон - наша сила

Сьогодні КЗ «Публічна бібліотека» Кетрисанівської сільської ради вітала своїх читачів, учасників та переможців  Всеукраїнського конкурсу «Конституція для всіх: і великих і малих», організаторами якого є Національна бібліотека України для дітей та ГО «Асоціація розвитку суддівського самоврядування в Україні». Головна мета конкурсу – це освічені та відповідальні за державу громадяни,  діти. Саме такими  є читачі нашої бібліотеки, які відповідально віднеслися до конкурсних відео та стали переможцями.

За участь у конкурсі сертифікатом та книгою «Конституція для всіх: і великих і малих» нагороджено:

Войтенко Ріта, 9 років, с.Павлогірківка;

Діденко Дарія, 13 років  с.Чарівне;

Криворучко Лілія, 11 років, с.Миколо-Бабанка;

 Лисенко Олександра, 8 років, с.Червонопілля;

Потіха Вікторія, 11 років, с.Новомиколаївка;

Трифан Кіра, 8 років, с.Новоградівка;

Трофім Настя, 11 років,с.Рощахівка;

Тулуб Анна, 10 років, с.Олексіївка;

Хабарова Софія, 11 років, с.Кетрисанівка;

Щербатий Артем, 12 років, с.Федіївка;

Дипломом, футболкою та книгою «Конституція для всіх: і великих і малих» нагороджено лауреатів конкурсу:

Васільєва Марія, 8 років, с.Веселівка;

Гончарова Даша, 9 років,с.Витязівка;

Іпатова Поліна, 11 років, с.Новоградівка;

Мосіна Варвара, 7 років, с.Благодатне;

Шинкарьов Євген, 9 років, с.Новоградівка;

Переможницею  конкурсу в номінаціях «Вибір глядачів» та «Вибір журі» стала читачка Береславської сільської бібліотеки Лазарєва Ольга.


На дітей чекала екскурсія містом, на якій вони зупинилися біля колишнього приміщення залу дворянського зібрання, на сцені якого ставилися спектаклі театральної трупи М.Кропивницького, повітової ратуші 19 ст., в якій працював секретарем М. Кропивницький, повітового суду, в якому працював стоначальником І.Карпенко-Карий. Учасники заходу відвідали Бобринецький районний суд Кіровоградської області та Державну пожежно-рятувальну частину управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області, де познайомилися з роботою фахівців суду та рятувальників. Захоплення у дітей викликала демонстрація практичного заняття пожежників.

Дякуємо працівникам  суду та пожежної частини   за те, що знайшли час на таке цікаве, змістовне і корисне спілкування з дітьми.

Окрема подяка дітям, батькам, бібліотекарям сільських бібліотек-філій за ініціативу, наполегливість та активну громадську позицію . Разом до Перемоги! 



КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...