четвер, 4 травня 2023 р.

Гра-подорож "Безпечна дорога"

 

Дитинство - найважливіший і неповторний період у становленні особистості. Саме в цей час дитина формується фізично, психічно й інтелектуально, набуває необхідних знань, умінь та навичок. І саме в цей період вона потребує найбільшої уваги, спілкування і захисту. Завжди було дуже важливим навчити дітей безпечно поводитися в повсякденному житті.

З метою розуміння цінності власного життя та здоров’я,  для дітей КЗ « Федіївський ліцей», проведено захід з безпеки дорожнього руху, який передбачав обговорення різних ситуацій, що стосуються правил безпеки на дорозі. Бібліотекар філії «Федіївської сільської бібліотеки» Колодєєва Р.А.  підготувала та провела захоплюючу гру – подорож  « Безпечна дорога», під час якої діти працювали в групах. На кожній зупинці їх чекали цікаві завдання .

 На зупинці « Види транспорту»  розглянули  та систематизували знання дітей про транспорт за способом руху, за призначенням. Відбулася коротенька роз’яснювальна бесіда щодо керування дітьми транспортними засобами             ( велосипед, самокат). Діти отримали буклети  - пам’ятки з правилами для велосипедиста.

Далі зустрілися з Світлофором та регулювальником.  Гра  « Стій! УВАГА! ЙДИ!»  формувала увагу та швидке реагування  на сигнал.  Змоделювали практичну ситуацію в сюжетно – рольовій грі « Водії та пішоходи». В грі « Сигнали регулювальника» закріпили знання про перехрестя та професію працівника поліції у форменому одязі ПІДВИЩЕНОЇ ВИДИМОСТІ.

На зупинці « Безпечні місця для ігор»  уважно послухали повчальний вірш « Грають у м’яча Ведмежатко і Зайча». Розмальовка для  хвилинки мислення  « Чому Зайчика везуть до лікарні» допомогла дітям зрозуміти чому НЕ можна гратися поблизу дороги.

На зупинці « Дорожні Знаки» працювала  весела група  п’ятикласників.  Вони попередньо вже працювали над вивченням знаків і розповіли про кожен знак ще й подарували веселий танок  « Дорожні знаки – добрі друзі»

І нарешті зупинка « Фари» пішохода»  - На дорозі світлячки,  пішоходи маячки.  Флікері вночі доречні    забезпечать рух безпечний! Діти дізналися про призначення флікерів і звичайно ж отримали їх в подарунок!Організаційна група старших дітей попередньо працювали з бібліотекарем над виготовленням атрибутів для проведення  заходу: макети світлофорів, сигнальні прапорці, дорожні знаки, пішохідна доріжка  «зебра» та ін..

До уваги дітей був представлений лепбук « Безпечна дорога»  та різноманітна література.

Засідання відбулося у межах проєкту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні", що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом "Безпечне майбутнє".

Немає коментарів:

Дописати коментар

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...