четвер, 4 травня 2023 р.

Вплив батьків на поведінку дитини

 

Діти, як губка, щодня вбирають явні й ледь вловимі прояви батьків, їхні стосунки, манери, світогляд, які значною мірою формують їх дитячу індивідуальність. Навіть батько, який думками й помислами бажає дитині добра, не усвідомлено впливає на неї як позитивним, так і негативним чином. Це універсальна й неминуча умова. Саме тому в філії «Буховецька сільська бібліотека» відбулося чергове засідання Батьківського клубу, щоби батькам зрозуміти, який вплив справляють вони на свою дитину, як ставляться до самих себе, яку ношу самокритики несуть ті позитивні почуття про самих себе, які перетікають з дорослих у дитину при щоденній взаємодії з нею.
Батьки розглянули шість варіантів батьківського впливу на дитину, який може позначатись на її майбутньому та дійшли висновку, що лише власна дисципліна  може допомогти їм налагодити позитивні стосунки з дітьми та навчити їх таких навичок, як відповідальність, співпраця та самодисципліна.
Засідання відбулося у межах проєкту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні", що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом "Безпечне майбутнє".




Немає коментарів:

Дописати коментар

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...