вівторок, 28 січня 2020 р.

100-річчя подій Української революції 1917 - 1921 років


З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності, тисячолітньої історії державотворення нашого народу КЗ «Бобринецькою районною дитячою бібліотекою», в січні 2020 року, організовано тематичні заходи спрямовані на донесення інформації про події Української революції 1917 – 1921 років, виховання патріотизму та підвищення у громадян, передусім учнівської та студентської молоді, інтересу до історії України. Так, організовано історико-пізнавальний екскурс «Це нашої історії рядки», проведено історико-патріотичну годину «Священна пам'ять в спадок нам дана», присвячену 102-річчю бою під Крутами. 

Минуло 102 роки. Дехто називає бій під Крутами трагедією – адже загинуло близько сотні захисників України, більшість молоді люди, серед них студенти. Дехто навіть говорить про поразку, бо відстояти незалежність у ці буремні дні не вдалося. Але героїчна боротьба українських вояків на чотири дні зупинила більшовицький наступ. І це були не звичайних чотири дні, а переломні для української історії. Українські політики використали їх для міжнародного визнання проголошеної 22 січня незалежної держави, яке сталося за результатом підписання Брестського миру. Завзята боротьба українців стала легендою і для наступних поколінь борців за незалежність. Саме ця подія стала темою обговорення бібліотекаря КЗ «Бобринецької районної дитячої бібліотеки» Павловської Т.В. з учнями 6-В класу КЗ "Бобринецьке навчально - виховне об'єднання "Навчально - виховний комплекс "Гімназія - загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів № 1". Учні з цікавістю слухали про історичні події становлення української державності, переглянули презентацію про учасників бою під Крутами, виказували власні думки про історичну подію. Бібліотекар наголосила, що даючи оцінку цього бою, ми повинні розуміти, що це був бій за Україну, за її майбутнє, яке в руках саме підростаючого покоління і кожного з нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...