пʼятницю, 22 вересня 2023 р.

Вересневі відверті зустрічі Батьківського клубу

 



Філія "Чарівненська сільська бібліотека"
Як бути хорошими батьками хороших дітей, як допомогти дитині,  яка перебуває в стресі, як розв’язувати конфлікти, що приховується за складною поведінкою дитини. Ці питання ставлять собі, певно, усі батьки. Особливо зараз, під час війни, коли і самим дуже важко справлятися зі стресовими ситуаціями. Відповіді та поради мамам й татам надають на засіданнях Батьківського клубу, який діє в бібліотеках-філіях Кетрисанівської громади.

Лише з початку вересня на його засіданні в філії «Сугокліївській сільській бібліотеці» обговорювали вікові зміни на різних етапах дорослішання дітей . 8 вересня в філії «Червонопільській сільській бібліотеці» мова йшла про сутність та причини булінгу, а також питання відповідальності за подібне насильство.
Філія "Сугокліївська сільська бібліотека"

Філія "Червонопільська сільська бібліотека"

Філія "Чарівненська сільська бібліотека"

На черговому засіданні на тему «Вживання наркотичних речовин підлітками: причини та наслідки», що відбулося в філії «Чарівненській сільській бібліотеці»  бібліотекар відповідала на тривожні питання батьків та підлітків щодо наркотичних засобів. Вона  порадила батькам  бути уважними до своїх дітей, добре знати, як і чим живуть їх діти, формувати вміння дитини відмовити в сумнівній пропозиції, що допоможуть уникнути їй ризикової поведінки та зберегти здоров’я.

Філія "Благодатненська сільська бібліотека"



21 вересня в філії «Благодатненській сільській бібліотеці» відбулося заняття з елементами тренінгу «Допомога дитині, яка перебуває у стресі», де батьки набули психологічних практик, які можна застосувати, аби подолати стрес
. Звернули увагу на стан стресу дітей, виявлення його причин та шляхи подолання.

Філія "Благодатненська сільська бібліотека"

А далі темами Батьківського клубу будуть подолання залежності дитини від гаджетів, арт-терапія, як розмовляти з дітьми про погані новини та багато інших.

Розуміти своїх дітей, будувати з ними позитивні стосунки, надавати необхідну підтримку – нелегкі завдання, що стоять перед батьками.

Робота клубу здійснюється у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Немає коментарів:

Дописати коментар

КОЛО безпеки: дитина і домашнє насильство

  Знання та навички з виявлення, попередження і припинення домашнього насильства є життєво необхідними і мають стати складовою навчання моло...